2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bölüm Oryantasyon Programımız Tamamlandı

21.10.2021

Bölümümüze yeni kaydolan öğrencilere yönelik oryantasyon programımız 20 Ekim 2021 Çarşamba günü saat:11:00'da Kuzey Kampüs Kütüphane Binası Konferans Salonu'nda Bölüm Başkanımız Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu ve diğer bölüm üyelerimizin katılımıyla gerçekleşmiştir. Programda bölümümüzün tanıtılması, eğitim-öğretimde öğrencilerin dikkat etmeleri gereken başlıca hususların paylaşılması ve öğrencilerden gelen soruların cevaplandırılması amaçlanmıştır.

Program, bölüm başkan yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Elif Baga'nın sunumu ile başlamıştır. Sunumda, öğretim üyelerimiz, 4 yıllık plandaki (müfredat) derslerimiz, bölüm etkinliklerimiz ve sürdürülen projeler hakkında genel bilgi verilmiştir. Müfredatımızın temayüz ettiği temel bilimler ve tarihine dair ve dahi klasik dillere dair derslere özellikle dikkat çekilmiştir. Tüm öğrencilerin son sınıfta hazırlayacağı bitirme tezinin zorunluluğuna işaret edilerek, evvelki yıllarda alınması gereken bu dersler için azami derecede gayret gösterilmesi gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunulmuştur. Bu bağlamda, öğrencilerin en yakın zamanda çalışmak istedikleri çağ ve temel bilim alanlarını belirlemeleri önerilmiştir. Ayrıca öğrencilerimizin bölümümüzdeki okuma gruplarını, ulusal ve uluslarası faaliyetleri izlemeleri teşvik edilmiştir. Hatta, halihazırda yürütülen proje içerisinde yer alan bazı dördüncü sınıf öğrencilerimiz örnek gösterilerek, aramıza yeni katılan öğrencilerin de bölümümüzdeki projelerde rol almalarının hem öğrenciler hem de bölüm üyelerimiz açısından oldukça faydalı olacağına vurgu yapılmıştır.

Sunumun ardından Bölüm Başkanımız Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, akademik açıdan öğrencilerin kendilerini nasıl geliştireceklerine dair öğrencilere fikirler vermiştir. Farklı bölümlerin seçmeli derslerinin de alınabileceği, hatta gayrı resmi bile olsa dersin hocasından izin almak ve bölümümüze de bildirmek suretiyle, ilgi alanlarına göre, Medeniyet Üniversitesi bünyesindeki tüm bölümlerin derslerinin takip edilebileceği anlatılmıştır.

Son olarak ise, öğrenci işlerine, erasmus anlaşmalarına ve lisansüstü eğitime dair gelen sorular yanıtlanmış ve bölüm ve öğrenciler arasındaki irtibatı sağlamak adına öğrenci temsilcisi seçiminin zorunluluğuna işaret edilerek bunun için gerekli hazırlıkların yapılması istenmiştir. Toplantımızın sonunda, Dr. Öğr. Üyesi Taha Yasin Arslan hazırladığı güneş saatinin kampüs bahçesindeki yapılış serüvenine de kısaca değinmiş ve programımız toplu fotoğraf çekimi ile sona ermiştir. Bu vesile ile yeni kayıt olan öğrencilerimize başarılar diliyoruz.