Öğretim Üyemiz Misafir Öğretim Üyesi Olarak Oxford Üniversitesi'nde Proje Yürütmektedir

21.12.2020

Bölümümüz öğretim üyelerinden Taha Yasin Arslan, İslam medeniyetinde telif edilen ve eğitimde kullanılmak üzere 17. yüzyılda İngiltere’nin Oxford şehrine götürülen astronomi eserlerinin içeriklerini ve Oxford’daki bilgi birikimine katkısını incelemek üzere Oxford Üniversitesi St John’s College bünyesinde geliştirilen “Arabic Books and Astronomy in Seventeenth-Century Oxford” başlıklı projede çalışmak üzere Oxford Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır. Bu proje kapsamındaki çalışmaların belirli aralıklarla çalıştaylar düzenlenmek suretiyle akademisyenlere duyurulması planlanmaktadır. Öğretim üyemize başarılar diliyoruz.